Paper de seguretat

Si no pot veure correctament el vídeo a continuació el pot descarregar aquí.

A la seva fàbrica de Burgos la FNMT-RCM produeix des de fa més de 50 anys papers de la màxima qualitat capaços de satisfer els clients més exigents a escala nacional i internacional. La qualitat del seu paper està avalada pels anys d'experiència en la producció per a productes clàssics de l'entitat, com ara bitllets de banc o documents d'identificació, així com per la seva llarga tradició exportadora a empremtes de bitllets d'arreu del món.

Paper moneda

Els papers destinats a la fabricació de bitllets de banc tenen com a matèria bàsica la borra de cotó que, si es tracta amb additius específics, aporta una resistència a l'ús que altres papers no posseeixen. Aquesta és una característica fonamental per al paper moneda per la intensitat de la seva vida útil, que no suportaria cap altre paper conegut.

Solucions variades

En funció del suport que es vulgui obtenir varia la composició de l'encolatge, els elements de seguretat i els agents químics (biocides) o reactius químics. En determinats casos s'utilitzen combinacions de composició fibrosa amb un percentatge de cotó i la resta, d'un altre tipus de fibres, com ara lli, abacà o similar, segons la proporció o les exigències sol·licitades pel client.

Elements de seguretat

Per la impossibilitat de falsificació que presenta, la marca d'aigua és un element fonamental de la seguretat que, segons les necessitats de cada client, es pot incrementar amb fibretes visibles o invisibles, planxetes, fils de seguretat, bandes hologràfiques, bandes iridescents, reactius antifalsificació o altres elements.

Experiència i qualitat

La qualitat del paper de seguretat de la FNMT-RCM està avalada per una experiència de més de mig segle com a fabricant. La qualitat del paper que comercialitza als seus clients ha estat prou contrastada en la fabricació mateixa per a productes tan clàssics de l'entitat com els bitllets de banc o els documents d'identitat, els passaports, etc. D'igual manera, la seva experiència i el seu nivell tecnològic es reforça com a fabricant de papers euro per a diversos països de la UE i en múltiples papers per a bitllets o segells destinats a empremtes d'arreu del món.